Первомайська районна рада
Миколаївська область
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Голова Первомайської районної ради Алєся ПОРХУН прийняла участь у засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад за участі Президента Володимира Зеленського, який відбувся 12 квітня 2024 року у місті Чернівці.

Дата: 15.04.2024 14:32
Кількість переглядів: 27

Голова Первомайської районної ради  Алєся ПОРХУН прийняла участь у засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад за участі Президента Володимира Зеленського, який відбувся 12 квітня 2024 року у місті Чернівці.

 

Це вже шосте засідання Конгресу. Участь у заході взяли Президент України Володимир Зеленський, Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак, представники Уряду, територіальних громад, органів місцевого самоврядування та начальники обласних адміністрацій.

 

Захід був розділений на два блоки. Перший – засідання Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України. У його рамках відбулися виступи міжнародних гостей.

До порядку денного засідання увійшли наступні питання:

  • протидія безпековим загрозам, організації подолання наслідків руйнування цивільної інфраструктури;
  • функціонування об’єктів енергетичного комплексу України та заходи із забезпечення стабільної роботи енергетичної системи в умовах постійних ракетних обстрілів;
  • нова урядова політика з підтримки вітчизняного виробництва  «Зроблено в Україні»;
  • Європейська інтеграція України та нові можливості і виклики для українських громад.

Під час виступу  Президент Володимир Зеленський наголосив, що Україна зараз перебуває на особливому етапі, який супроводжується низкою загроз. Вони пов’язані, зокрема, із гальмуванням частини підтрмки від іноземних партнерів, а також посиленням атак росії на енергетичну інфраструктуру країни.

Під час другої частини заходу відбувся форум «Життя регіонів в умовах війни», в рамках якого відбулися обговорення питань, напрацьованих у шести профільних комісіях при Конгресі: Європейська інтеграція України, її областей і територіальних громад, Політика безпеки, Політика Героїв та підтримки ЗСУ, Інфраструктурна політика, Гуманітарна політика, “Добре врядування”. 

 

Що відомо про Конгрес місцевих та регіональних влад при Президентові України:

-Конгрес місцевих та регіональних влад при Президентові України створений для сприяння ефективному завершенню реформи місцевого самоврядування. Взаємодіє з державними органами, органами місцевого самоврядування, їхніми всеукраїнськими асоціаціями та міжнародними організаціями.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь